Gösteri devrilme efsaneleri

CineOP Onuncu baskı “Limit” görsel-işitsel ve yayınlanmamış kopyası siyah tartışırken Ouro Preto Perşembe açar

Hemen hemen tüm büyük hareketler ve Brezilyalı filmografi yıllar geçiyor sonra, Ouro Preto Sinema Sergi biraz narin bir tema keşfetmek, Perşembe günü başlıyor onuncu baskısı için karar verdi. “Motion Negro” başlıklı, olay Brezilyalı sinemada siyahların temsil tartışmayı amaçlamaktadır.

Çok onur baskı, aktör Milton Gonçalves, bir getto içine kayma ya da ayrımı üstesinden gelebilir kırpma, bazı rahatsızlık dile getirdi. Normalde ilişkili getto ve kalıplaşmış dışında siyah ortaya çıkarmak için: küratör Cléber Eduardo teması ise, tartışmanın amacı karşısında tam olduğunu açıklar.

“Biz siyah bir mağdur değildi filmleri seçti. Orada lider köle kırbaçlanan vardı ya seçim ya da seçim eksikliği pasiflik bu tarihi rolünü temsil, “Eduardo savunuyor. Buna karşılık, o siyah seçeneği vardı hangi bir girintinin içinde çalışmayı tercih etti. “Bu seçenek suç ya da şiddet yoluyla ortaya çıkan bir tepki olmasına rağmen,” diye öneriyor.

Bunun için kahramanı siyah iken filmler sadece seçili olacağını kriter kurmak için gerekli oldu. Ne kolay değil: örneğin onur Milton Gonçalves katılımı ile 78 film, sadece üç ya da dört o kahramanı olduğunu.

Sonuç olarak, filmin sadece bir aktör görüntülenir: 20.30 bugün CineOP açılıyor “Kraliçe on Diaba,”. “Bu bir siyah oynadığı 1970’lerin ana film ve tema bir amblemi olarak geliyor,” Gonçalves ikonik Madame Şeytan esinlenerek bir bayi travesti yaşadığı uzun Antonio Carlos da Fontoura, küratörü diyor.

Diğerleri için, Eduardo film gibi 1949 “Biz de kardeş vardır”, Brezilyalı sinemasının yıllardır üzerinde yürüdü; Böyle Carlos Diegues tarafından Antonio Pitanga ve “Ganga Zumba” in Léa Garcia gibi diğer önemli aktörleri siyah vurgulanır; ve Joel Zito Araújo tarafından “Brezilya’nın Denial” ve Raquel Gerber tarafından “ori” olarak kendi gösterileri tarafından önerilen temayı ele belgeseller getirdi.

“Rachel filmi Brezilya’da kaldırılması 100. yıldönümü bir radyografi yapar ve sadece kararname bir içerme politikası değildi çünkü kölelik devam ettiğini söyleyerek siyahlar getiriyor,” küratör dedi.

Forum. Tarihsel temaya ek olarak, Cleber Eduardo CineOP ulusal sinemanın korunması stratejileri ile ne siyasi tartışmanın ana kutbu olarak son on yılda konsolide inanıyor. “Brezilya Sineması, ülkede bu yönde tüm çabalara sinir merkezi, ölmek olduğunda dosya ve kurtarma Bu kavram, özellikle şu anda, ulusal politikanın bir korunması ile ilişkili olmamıştı ve gösteri her zaman önemli bir siyasi rol aldı” analiz eder.

Bu yıl, preservationist teması vurgulamak Brezilyalı filmografi birçok büyük başyapıtı tarafından kabul 1931 yılında Mario Peixoto yönettiği efsanevi ulusal film “Sınır”, En son geri yükleme görüntülüyor film gösterilen bir kopyası vardı Walter Salles tarafından finanse edilen bir restorasyon 2007 yılında Cannes.

Ancak yine de sonuç beklenenden daha az oldu. cine Vila Rika 20h bu Cuma görünecektir versiyonu, Brezilya’da görülmemiş ve Bologna, İtalya Sinematek tarafından restore edilmiştir. “Eşik tüm zamanların restore filmlerinden biridir. 1965 yılından bu yana, kopyayı geri bir müdahale süreci var, ama nedeniyle bunun teknik ve sanatsal özelliklerini son derece karmaşık, “CineOP sorumlu Raquel Hallak, Evren Üretim koordinatörü diyor.

Bu hikayeyi tartışmak, gösteri, Ouro Preto İtalyan Davide Pozzi için “Sınır” ve film kurtarma çeşitli girişimleri üzerine doktora tezini yazdı araştırmacı Alexandre Vasques, geri sorumludur getiriyor. “Eşik bile restorasyonlar ona yeni hikayeler getirmek gibi görünüyor böyle bir efsanevi eseridir. Biz etrafında var olan bu aurasız uzun izlemek için olsun asla tahmin “Cleber Eduardo yansıtır.