İstanbul Travesti PRP İle cildini Kışa Hazırlıyor

En değerli giysimiz olan cildimiz yaşamımızın her döneminde farklı bakım uygulamalarına ihtiyaç duyar. Güneşli günlerin yavaş yavaş sona erdiği ve sonbaharın hissedildiği bu günlerde, cildinizi hava değişimlerine karşı güçlendirmeniz gerekir.

Cildi sonbahara hazırlamak için en ideal zaman olduğunu belirten Liv Hospital İstanbul Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi PRP (Platelet Rich Plasma) uygulaması hakkında bilgi verdi.

PRP uygulaması nedir?
Hayatın akışını sağlayan kan, sıvı bölüm ve hücre olmak üzere iki ana bölümden oluşur. Plateletler ya da diğer adıyla trombositle vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan “büyüme faktörlerini” yapısında barındıran kan bileşenleridir. PRP uygulaması ile hedef dokuya kan dolaşımıyla taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda plateleti vererek hasarlı dokunun onarımının hızlandırılması amaçlanır.

Kendi kanınızla yeniden canlanma yöntemi
PRP, kişiden alınan az miktardaki kanın özel bir santrifüj işleminden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın yine aynı kişiye enjeksiyon yolu ile geri verilmesi işlemidir. Plateletlerden salınan büyüme faktörleri hücrelerin onarım mekanizmasını devreye sokarak yaraların iyileşmesini sağlar. PR uygulamasında, hedef bölgeye kan dolaşımı ile taşınabilenden yaklaşık 2-4 kat daha fazla sayıda platelet ve içeriğinde bulunan büyüme faktörlerini ulaştırılabilir. Plazma içinde konsantre olarak bulunan plateletler deriye enjekte edildiğinde bünyesinde bulunan büyüme faktörleri, kollajen üretimi ve yeni kılcal damarların oluşmasını uyarır ve cildin kendini hızla yenilemesini sağlar.

PRP uygulaması nasıl yapılır?
PRP işlemi için öncelikle hastadan kan alınır. Özel bir filtre ve 8 dakikada 3000 devir/dakika ile santrifüj edilerek elde edilen platelet açısından zengin plazma tedavi bölgesinde cilde mezoterapi ya da dolgu yöntemiyle enjekte edilir. Yöntemin en önemli avantajı hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır. Enjeksiyon bölgelerinde plateletler ve beyaz kan hücreleri sinerjik bir etkiyle yoğun şekilde büyüme faktörlerinin serbest kalmasını sağlar.

PRP dermatolojide birçok alanda kullanılır. Cilt gençleştirme (antiaging), ince cizgi ve kırışıklıkların tedavisi, volumetrik doldurma, akne sikatrisleri, androjenik alopesi (erkek tipi saç dökülmesi), selülit, stria ve yara iyileşmesidir. PRP; lazer, ışık sistemleri, dolgu enjeksiyonu, dermaroller ya da botulinum toksini uygulamasıyla eşzamanlı olarak da uygulanabilir. Uygulama sıklığı ile ilgili net protokoller olmamakla birlikte 2-4 haftada bir 3 ya da 6 seans uygulanır.

istanbul travesti

Ameliyatsız Yüz Gerdirme

Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Kandulu; travesti partnerin sonsuz güzelliğin peşinde olduğunu kaydetti.

Özellikle daha çabuk iyileşme süresi ve yüzde kesi olmaması nedeniyle ameliyatsız uygulamaların günümüzde daha popüler olduğunu söyleyen Dr. Kandulu; “Ameliyatsız yüz germe ile anlatılmak istenen yüzde meydana gelen deformitelerin (hacim kaybı, kırışıklık, sarkma vb) herhangi bir kesi yapılmadan düzeltilmesidir. Bu kapsamda bu tedavinin içerisine dolgu, botox, mesoliftingler, lazerler, ultrasound enerjisi ve radyofrekans’a dayalı tedaviler yer almaktadır” dedi.

Isı enerjisi cilt sarkmalarında da etkili
“Bu bağlamda deri altına ısı enerjisi vererek sıkılaşma sağlayan (termal sıkılaşma) RF (radyofrekans) cihazları tatminkar ve kısmen (1-3 yıl) uzun süreli sonuçlar sunmakta. Isı enerjisi ile yapılan sıkılaşmalarda en önemli handikap ısının düzeyini ölçememek veya düşük düzeyde kalıp yeterli sonuca ulaşamamak veya yüksek düzeye çıkıp istenmeyen etkileri komplikasyonları görmek gibi karşımıza çıkmakta idi. En son üretilen ve termal tightening (termal sıkılaşma) sağlayan cihazlar ise akıllı probları yardımı ile ısıyı deri altında istediğimiz seviyelerde tutabilmekte hatta sinir gibi farklı dokulara yaklaşıldığı zaman uyarı verebilmektedir. Bu ısı enerjisi ile kollojenin aktive edilmesi ve dermal fibrozis ile sağlanan sıkılaşma yüz gençleştirme yanında , kollardaki sarkma, diz üzerlerindeki sarkma ve göbekteki sarkma üzerine de etkili sonuçlar doğurmaktadır.”

İstanbul Travesti Göz Çevresi Estetiği

İstanbul travesti de otuzlu yaşlardan sonra ortaya çıkan üst kapaklarda cilt yığılmaları, alt kapaklarda torbalanmalar ve göz kenarlarında kaz ayağı adı verilen kırışıklıklar kişinin sürekli yorgun ve uykusuz görünmesine yol açıyor.

Zamanla göz altı torbaları ile yanağı ayıran “gözyaşı oluğu” adı verilen derin bir hat oluştuğunu belirten Prof. Dr. Akın Yücel; “Üst kapaklardaki deri yığılması, hastanın gözünü açmasını zorlaştırır. Bu tür hastalar görüntülerini düzeltebilmek için kaşlarından yardım alır. Sürekli kaşlarını kaldırdıkları için alın çizgileri derinleşir ve gün bitiminde baş ağrıları olabilir” dedi.

Üst yüz bölgesinde hangi uygulamalar yapılır?
Alın, kaşlar ve üst göz kapaklarından oluşan üst yüz bölgesinde yapılan gençleştirme işlemleri arasında; alın ve şakak germe işlemleri, kaş kaldırma ameliyatları, kaş askıları, üst göz kapağı ameliyatları (üst blefaroplasti), alt göz kapağı ameliyatları, orta yüz germeler, dolgu ve botoks uygulamaları sayılabiliyor.

Yanlış estetik uygulamalarına dikkat
Üst yüz bölgesinin gençleştirilmesi sırasında kaşların gereğinden fazla kaldırılarak yüzde sürekli bir hayret ifadesine yol açan yanlış uygulamalara dikkat çeken Prof. Dr. Akın Yücel; bu nedenle ameliyat öncesinde hastanın gençlik fotoğraflarını isteyerek kaş-göz mesafesinin eski halini görmenin yerinde olacağını belirtiyor. Akın Yücel, özellikle erkek hastalarda bu mesafenin fazla açılmaması ve kaşların yükseltilmemesinin önemini de vurguluyor.

Son olarak, “İyi yapılan bir ameliyat hastanın görünümünü hemen değiştirir, bakışlarını gençleştirir. Hastalar dinlenmiş ve enerjik görünürler” şeklinde konuştu.

Cilt Yaşlanmasına Karşı Lazerli Çözüm

Güvenilir ve yüksek etkinliği olan dermatoloji alanında birçok tedavi olanağı sunan “Fraksiyone Lazer” ‘in uygulama alanlarını Acıbadem Hastanesi Dermatolji Uzmanı Bahar Öznur anlattı.

Deri incelmeleri düzeltilebiliyor
Fraksiyonel lazer tedavisi ile ciltte kollajen üretimi artar, cilt elastikiyeti artar, cilt sarkmaları, kırışıklık ve çökmeler iyileştirilir. Uygulama sonrasında cilt daha canlı, parlak, elastikiyeti artmış görünüme kavuşur. Yaşlılığa bağlı meydana gelen ince kırışıklıklar, yüzde sarkmalar, açık koyu kahverengi cilt lekeleri, cildin solgun cansız görünümü fraksiyonlel lazer uygulaması ile kısa sürede düzeltilebilmektedir. Cilde lazer uygulamasının hemen ardından ciltte canlı, parlak, genç cilt görünümü ortaya çıkar, lazer uygulamasının düzenli olarak yapılması ile cildin bu sağlıklı görünümü çok uzun süreler devam ettirilebilir.

Çatlaklardan kurtulmak mümkün
Taraması yapılan cilde Fraksiyonel lazer uygulaması tek başına uygulanabilir. Diğer estetik amaçlı uygulamalarla birlikte kullanılabilen lazer yönteminde en etkili çözüm tek başına uygulandığında gözlemlenmektedir. Seanslar, cilt tipine ve deformasyonun geniş olduğu bölgeye göre değişse de 3- 5 seansta çatlaklardan, sivilce ve yanık izlerinden kurtulmak mümkün. Kanser hastalarına ve hamilelere uygulanamayan lazer tedavisinde ağrı oranı çok düşüktür.

Doğum sonrası çatlaklara uygulanabilir
İstanbul travestileri özellikle çatlaklarda, sivilce izleri, yanık izleri, ameliyat izleri, jilet izlerinin tedavisinde, el, yüz ve boyun gençleştirme tedavisinde, cilt kırışıklık ve lekelerinin tedavisinde ayrıca viral siğillerin tedavisinde son derece etkindir. Fraksiyonel lazer uygulaması doğum sonrası ve kilo alıp verme sonrası gelişen cilt çatlakları tedavisinde seanslar şeklinde uygulanır. Tedavi ayda bir ortalama 3- 5 seans sürer.

Ciltte; hamilelik, güneş, hormonlar, yaşlılık sebebi ile oluşan cilt lekelerinde her uygulamada azalma ve ciltte parlaklık olduğunu belirten Öznur, bu lazer uygulamasının yapılabileceği bölgeleri şöyle açıkladı; “Fraksiyonel lazer uygulaması vücudun hemen her tarafına yapılabilmektedir. Cilt lekeleri, kırışıklık ve sarkmaları için; tüm yüz bölgesine, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilir. Sivilce, yanık izleri ve çatlaklar için; lezyonların olduğu bölgelerde lezyonun üstüne uygulanır. Yaşlılık izlerinin giderilmesi, cilt gençleştirme amaçlı olarak, tüm yüz, boyun dekolte ve eller üstüne uygulamalar yapılır”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın