İstanbul Travesti Saç Detoksu

Saç ve saç derisi konusunda uzman Amerikalı dermatolog David H. Kingsley, travestilerin günlük rutinde cildi korumak için birçok şey yaptığını, ancak bunun sağlıklı saçlar için yeterli olmadığını söylüyor. Çok fazla şekillendirme, sık saç boyama gibi uygulamaların hacim ve saç kaybına, kırılmalara, ince ve zayıf bir görüntüye neden olduğunu da vurguluyor. Bu kısır döngü de, saçların zayıf ve güçsüz uzamasına neden oluyor.

Saç telleriniz yıpranmış gözükmese bile, saçlarınızın daha parlak, daha güçlü ve her yönüyle sağlıklı olabilmesi için birçok alternatif var. Saçlarınıza hızlı ve pratik bir biçimde rehabilitasyon yapmanıza yardımcı olacak detoks önerilerini, istanbul travestileri için listeledik.

Travesti saç şekillendiricileri daha az kullanın

Saç şekillendiriciler, oldukça masum gözükebilir ancak bu sıcak uygulamaları her gün kullanmak saçlarınızı zayıflatmanın ve kurutmanın yanında kırıklara da yol açacaktır. Saç ve saç derisi konusunda uzman Amerikalı dermatolog Elizabeth Cunnane-Phillips, saçlara en büyük zararın iyi bir sonuç elde etmek için saç şekillendirmeyi sonlandırırken verildiğini söylüyor. Travesti saç şekillendiricileri mümkün olduğunca az kullanarak, daha basit yöntemlerle saçlarınızı şekillendirin; örneğin yatmadan önce bigudilerinizi kullanarak doğal haliyle şekillendirin. Şekillendiricileri kullanmanız gerektiğinde mümkün olduğunca az ısıyla ve kısa süreyle uygulama yapın; böylece saçlarınız akıcılığını ve yumuşaklığını kaybetmeden şekillenecektir.

Saç derinizi arındırın

Sağlıklı saçlar için, saçları daha az şampuanlamanın gerektiğine dair popüler bir söylem vardır. Ancak Dr. Kingsley’in de belirttiğin gibi yağlı, sönmüş ve donuklaşmış saçlarınızı neredeyse her gün yıkamak istersiniz. Amerikalı saç stilisti Juan Carlos Maciques, temiz saç derisinin sağlıklı ve güçlü saçların anahtarı olduğunu söylüyor. Yüzünüzdeki gözenekler gibi, saç derinizdeki gözenekler de kir, yağ ya da ürün kalıntılarıyla tıkanabilir. Selenyum sülfit, salisilik asit veya pirition çinko içeren şampuanlar, saçınızı ölü deriden arındırarak canlandırır. Diğer önemli nokta ise, şampuan uygulamasına enseden başlamak; çünkü ensedeki saçlar daha yoğundur ve teri hapseder, bu nedenle çabuk yağlanır ve temizliğe en çok ihtiyaç duyan bölgedir.

Yumurta kürü

Yumurta, içerdiği protein ve amino asitlerle saçlarınızın gücünü yenilemenin, parlatmanın ve hacmini arttırmanın yanı sıra, saç uçlarındaki kırılmayı engelleyerek saç dokunuzun akıcılığına yardımcı olacak. Bir miktar şampuan ile bir yumurtayı karıştırarak 5 dakika süreyle saçınıza uygulayın, sonrasında bol su ile yıkayarak durulayın.

Elma sirkesi kürü

Elma sirkesindeki asetik asit; bir yandan saçlarınıza parlaklık verirken, diğer yandan da saçınızı kepek ve ürün kalıntılarından arındıracak. 2 yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırarak, şampuan sonrası saçlarınıza uygulayın. Birkaç dakika saçınızın tamamına ulaştırdıktan sonra durulayın ve saç kremi ile bakımınızı tamamlayın.

Kabartma tozu kürü

Diş macunlarımızda da bulunan sodyum bikarbonat, olağanüstü bir temizleyicidir ve saç derinizdeki kepek ve diğer kalıntıları nazikçe arındırır. Şampuanınıza bir yemek kaşığı kadar ekleyerek, yıkama esnasında bol suyla saçlarınızdan arındırarak kullanabilirsiniz.

Zeytinyağı kürü

Zeytinyağı saçlarınızı kırılmalara karşı koruyan ve nemlendiren besleyici yağ asitleri içerir. Bir yemek kaşığı içerisinde, zeytinyağını birkaç dakika kadar ısıtarak kuru saçlarınıza uygulayın. 20 dakika boyunca beklettikten sonra, sıcak su ve şampuanla normal yıkamanızı yapabilirsiniz.

istanbul travesti

Kuru Saçlı İstanbul Travesti İçin Nemlendirici Formül

Soğuk havanın istanbul travesti saçlarında yarattığı kuruma etkisini hafifletmek için yapabileceğiniz 3 doğal maskeyi sizlerle paylaşıyoruz.

Karabiberli ve avakadolu maske

– 1 adet avakado

– 1 çay kaşığı bal

– 1 çay kaşığı zeytinyağı

– 1 çay kaşığı karabiber

Avakado saçlarınızın nemini geri kazandırırken kırılmalarını da önler.Avakadoyu ezin, içine bal, zeytinyağı ve karabiberi ekleyin. Özellikle saç uçlarınıza olmak üzere, bu karışımı masaj yaparak uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra, saçınızı durulayın.

Badem yağlı ve muzlu maske

– 1 adet orta boy muz

– 1 yemek kaşığı badem yağı

Muz, saçlarınızın dayanıklılığını arttırır. Muzu güzelce ezin, badem yağını da ekleyin karıştırın. Özellikle saç uçlarınıza olmak üzere, bu karışımı masaj yaparak uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra, saçınızı durulayın.

Muz, saçlarınızı yumuşacık yapar ve doğal elastikiyetini korumasını sağlar. Badem yağı ise nemi saçınıza hapseder. Böylece soğuk havanın etkilerine karşı korunmuş ipeksi saçlara sahip olursunuz.

Esmer şeker ve zeytinyağlı maske

– 2 yemek kaşığı esmer şeker

– 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Esmer şekeri saç derinize ovarak uygularsanız, sağlıklı bir saç derisine sahip olursunuz.
Malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Saçlarınızı belirli noktalardan bölerek, karışımı saç derinize küçük hareketlerle yedirin. Karışım bittiğinde saçınızı durulayın.

Bu maske, yazın güneş ışığının etkisi altında kalmış saç derinizi canlandırmak için birebir. Esmer şeker peeling özelliği sayesinde kafa derinizde birikmiş kepek ve ölü deri gibi maddeleri temizler. Zeytinyağı ise saçın kaybettiği nemi geri kazandırır.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın