İstanbul travestileri cinsellikte bambaşka

İstanbul travestileri bilinenin aksine cinsel davranış ve tutumları açısından çok önemli farklılıklara sahip olduğunu biliyor muydunuz? Gerçekte bu farklılıklar bilindiğinde ve bunlardan kaynaklanan cinsel davranışlar anlaşıldığında, cinsel uyum elde edilerek tam bir cinsel doyuma ulaşılabiliyor. Farklılıkların farkında olmamaksa, ateşle barut etkisiyle başlayan cinsel ilişkinin ateşle su etkisiyle sonuçlanmasına ve sönmesine neden olabiliyor. Partnerlerin her ikisinin de ayrı telden çaldığı, ahengin olmadığı, tek taraflı doyumun yaşandığı bir cinsel ilişki her iki tarafı da mutsuz edebiliyor. Kadın ve erkeklerde ergenlik döneminde mastürbasyonla başlayan cinsel deneyimin, erkeklerde kadınlardan daha erken yaşlarda görüldüğüne dikkat çeken Psikoterapist Keçe, erkeklerin hem bu dönemde hem de sonraki yaşlarda kadınlardan daha sık mastürbasyon yaptığını belirtti. Cinselliği en fazla düşünen ve daha fazla cinsel partneri olan tarafın erkekler olduğunu ifade eden Keçe, “Klinik bulgular gösteriyor ki, erkeklerin ilk cinsel partner deneyimleri genellikle seks işçisi bir partnerle olurken, kadınlarda böyle bir deneyim yaşanmaz. Kadınların ilk cinsel partnerleri genellikle ilk sevgilileri olur. Erkekler cinsel deneyim açısından olgunluğa 20’li yaşlarda ulaşmış olurlar ama kadınlar cinsel deneyim olgunluğuna 30’lu yaşlarda ulaşırlar. Erkekler duygusal bir ilişkileri varken başka bir ya da daha çok partnerle cinsel ilişki yaşayabilir ama kadınların cinsel yaşamında genellikle aynı anda sadece tek bir partner olur” ifadelerini kullandı.

Cinsellikte kadın ve erkek arasındaki önemli bir farkın ve buna bağlı olarak gelişen önemli bir sorunun da cinsel iletişimde gözlendiğini belirtti. Keçe, kadınların, partnerleriyle cinsellikle ilgili daha fazla iletişim kurmak istediklerini ama bu iletişimi başlatmaktan çekindikleri için cinsel isteklerinin ve tercihlerinin partnerleri tarafından sorulmasını beklediklerini söyledi. Ancak erkeklerin de genellikle cinselliğin tamamen kendi sorumluluklarında olduğunu, cinsel ilişkinin tüm aşamalarını kendilerinin yönlendirmeleri gerektiğini düşündüklerine değinen Keçe, “Cinsellik konusunda her şeyi bildiklerine inandıkları için erkekler partnerlerinin isteklerini ve tercihlerini göz ardı ederler” dedi. Cinsel iletişimin, cinsel ilişki kurma isteğinin partnere ifade edilmesinde de önemli olduğunu vurgulayan Keçe, “Erkekler cinsel ilişki isteklerini partnerlerine doğrudan söyleme konusunda rahat davranırlar. Kadınlar ise cinsel ilişkiye girmek istediklerini partnerlerine açıkça söylemek yerine dolaylı olarak anlatarak ya da dokunuşlarla ifade ederler” şeklinde konuştu.

Evli çiftlerin en büyük şikayeti, sekse olan tutkularını kaybetmiş olmalarıdır. Bazen hastalık durumlarında, evlilikte seks mümkün olmayabilir ancak iki taraf da sağlıklıysa, cinsel deneyim, evlilikte çok önemlidir. Birbirinizin sadece en iyi arkadaşı olarak evliliğinizin süreceği konusunda kendinizi kandırmayın. Er ya da geç, partnerlerden birisi, başka birine karşı ilgi duyacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın