Seneler geçtikçe teknolojideki ilerlemeler, besinlere çok kolay ulaşabilme ve hareketsizlik, şişmanlık gibi bir salgın hastalığın da ortaya çıkmasına ve her geçen gün bir çığ gibi büyümesine neden oldu.
Ortalama yaşam süresi istanbul travestileri üzerine de bunca ilerlemeye rağmen negatif bir faktör olarak şişmanlık hala etkisini gösteriyor. Bugün dünyanın en uzun yaşayan insanlarının hep daha zayıf olanlar olduklarının farkına varabiliyoruz.
O zaman zayıf kalmayı başarmak, aynı zamanda bir uzun ömür garantisi olabilir mi?
Başa gelebilecek herhangi bir kazayı saymazsak, evet zayıf kalmak ömrü uzatmanın bir yolu sayılabilir. Zayıf kalabilmek için çeşitli moda diyetler her zaman gündemde olsa da artık diyet yaparak kalıcı zayıflamanın başarılamadığını biliyoruz. Kalıcı zayıflama için en önemli yaklaşım kuşkusuz yaşam tarzını değiştirmek olacaktır.
Yaşam tarzını değiştirmek için uygulanabilir bir yöntem olarak akşam yemeğinin atlanmasını önerirken, akşam yemeği atlandığında vücutta bu değişiklikler oluyor:
– Günlük kalori tüketiminin %14’ten azını akşam yemeği öncesinde almak ciddi metabolik kontrol sağlıyor. Kan şekerinin daha düzenli olmasını sağlıyor.
– Akşam yemeğini atlamak, aynı zamanda kalori kısıtlaması için çok iyi bir alternatif. Kilo vermek için atılacak en önemli adımlardan biri.
– Akşam yemeğinden sonra tam bir şeker bombası olan meyve yemek ise vücuda fazladan insülin salgılatıyor ve fazla insülin hızlı yaşlanmaya neden oluyor.
– Akşam yemeği atlandığında uykular daha düzenli oluyor. Sindirim için harcayacağı çabayı vücut kendini onarım için harcadığından kişi sabah daha dinlenmiş ve daha enerjik güne başlarken bulabiliyor.
– Vücutta hücre onarımında ve gençleşme de en önemli iki hormon akşam açlığında daha çok salgılanıyor. Bu iki hormon uykuda vücudu onarıyor ve hücresel bakımı sağlıyor. Gençleşmek için kullanılan yüksek maliyetli büyüme hormonunu bu şekilde davranarak vücudunuza maliyetsiz kendiniz salgılattırabilirsiniz.
Her ne kadar günlük yaşantımızda akşam yemeği aynı zamanda bir sosyalleşme ve tüm aile fertlerinin bir araya geldiği bir paylaşım gibi görülse de daha fazla zaman kaybetmeden bu alışkanlığımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Akşam yemeğinizi mümkünse saat beşten önce yiyin ve akşam yemeğinizi yedikten sonra hiçbir şey yemeyin.
Bitki çaylarından yardım alın
Açlık duygusu yaşadığınızda bu durumu şekersiz bitki çayları içerek gidermeye çalışabilirsiniz. Saat başı içilecek bu sıcak çaylar hem sindirimi rahatlatır hem bağırsakları yumuşatır hem de tokluk duygusu verir. İlk günlerde çok acıkırsanız 1 tatlı kaşığı balla tatlandırılmış süt içebilirsiniz. Süt hem laktik asit seviyesini yükseltir vücudu gevşetir hem de açlıkta temel gereksinim olan şekeri vücuda verir.
Akşam yemeğini atlamayı mümkünse her gün yapın. Bu durumda istanbul travesti iyi kilo kontrolü sağlar. Haftada en az iki gün yapabildiğinizde ise ortalama kilo kontrolü ile iyi bir metabolik iyileşme elde edersiniz. O halde “akşam yemeğini atlamak” kalıcı kilo kaybının ve gençleşmenin en önemli anahtarı olabilir.
İstanbul Travestileri İdeal Beslenme Önerileri
Yeni yılda başlangıç olarak ideal ağırlığınızı yakalamaya çalışınız. Aşırı zayıflık durumunda kilo artışı, aşırı kiloluluk durumunda kilo verişi yeni hedefler olmalı” diye konuştu.
Sağlıklı beslenme her yaşta önemli
Diyette çeşitlilikten yana olduğunu ifade eden Kalelioğlu, “Sağlıklı beslenmek travesti için önemlidir. Anne karnındaki bebekten, hasta yatağında yatanlardan, okul çağından, ergenliğe, yaşlılara herkese dengeli beslenmenin yararı vardır. Herkes günlük alması gereken süt, yoğurt, et, ekmek gibi tüketimlerine dikkat etmeli. Herkes her besini almalı ama miktarı aşmamalı. Öğünlerinizde hem süt grubu, hem et grubu, hem tahıl ekmek grubu, hem de sebze meyve grubu olmalı. Özellikle büyüme çağında, gebelik, emzirme, yaşlılık durumunda süt ve ürünlerini ihmal etmemeli.
Et grubunuz kırmızı et, beyaz et, kurubaklagil, yumurta tüketimleriniz gibi düşünebilirsiniz. Haftada 2 defa kırmızı et, haftada 2-4 defa beyaz et, haftada 1-2 defa kurubaklagil tüketmeye çalışılmalı. Yumurta tüketimini yaş durumunuz, sağlık durumunuza göre her gün de olabilir haftada 2-3 defa gibi de ayarlayabilirsiniz.”
Meyveyi ihmal etmeyin
“Tahıl grubu diyetin olmazsa olmazıdır, kişinin alması gereken enerjiye dayalı günlük 3 ekmekten 10 ekmeğe gibi farklı alımlar yapılabilir. Tabii ki hep ekmek yenilecek diye düşünmeyin. Tahıl grubunun en masumu ekmektir, eğer ekmek tercih edilmeyecekse miktara dayalı çorba tüketimleri, pilav makarna tüketimleri yapılabilir.
Sebze ve meyve grupları ihmal edilmemeli. Günde en az iki porsiyon sebze tüketmeli ki, sebze yemekleri gibi, salatalar, söğüşler gibi olabilir. Günlük mutlaka en az 1 taze meyve tüketilmeli. Ara öğünler gibi meyve saati gibi olabilir ama unutmayın ki meyvenin fazlası ağırlık artışı yapar. Yağ grubu diye söylemiyorum, çünkü genel olarak yemeklerde ya da et, süt ürünlerinden yağ alımı sağlanabiliyor. Ya da yağ kullanımı hiç yapılmıyorsa gün içerisinde bir avuç fındık, badem, ceviz tüketilebilir. Herkese dengeli ve sağlıklı beslenmeli” şeklinde konuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.