İstanbul travesti sosyal hayatında tükendi

İstanbul travestileri sosyal hayatında tükendi
İstanbul travestileri sosyal hayatında tükendi

İstanbul travestileri sosyal hayatında tükendi

İstanbul travestileri sosyal hayatında tükendi
İstanbul travestileri sosyal hayatında tükendi

Yaşamın her anında istanbul travestileri varlıklarıyla kendilerini hissettiriyor. Her şey yolunda gibiydi, bana ilgi gösteriyordu ama bir gün hiçbir neden yokken aramamaya, telefonlarımı açmamaya veya mesajlarıma cevap vermemeye başladı. Ne olduğunu anlayamadım ama artık aramaktan vazgeçtim” – Bu sözler tanıdık değil mi? Yeni nesil ilişki derdi Ghosting sularına hoşgeldiniz. Ghosting, ilişkide psikolojik şiddet türlerinden biri olarak tanımlanıyor. Genellikle “love bombing”in üzerine geliyor. Love bombing nedir mi? Onu da anlatacağız ama önce Ghosting kavramına eğilelim ve Ghosting yapan kişiye nasıl davranmanız gerektiğine bakalım.

GHOSTING NEDİR, TÜRKÇESİ NE DEMEK?

Ghosting kavramı İngilizcedeki ‘ghost’ sözcüğünden türeyen bir kavram. Ghost’un anlamı hayalet, “Ghosting” ifadesini de hayalet olmak olarak Türkçeleştirebiliriz. Ancak bu, mecazi bir tanım. Hayalet olmak, ilişkide umursamazlık veya görmezden gelme olarak ifade edilebilir. Kısaca Ghosting, ikili ilişkide görmezden gelinme olarak tanımlanabilir.

Ghosting istanbul travesti tarafından bilerek ya da bilmeyerek yaptığı bir eylemdir. İlişkide kopma ve iletişimsizlik, ghosting kavramını daha iyi anlamaya yarar.

Ghosting ile karşılaşan taraftasanız muhtemelen ortada bildiğiniz hiçbir problem yokkken karşınızdaki kişi sizinle bir anda konuşmamaya başlar. Kopma gerçekleşir.

Sizi ilişkiye motive eden, belki de “love bombing”, yani beklemediğiniz şekilde sevgi gösterisi yapan, ilgi gösteren, sizi bulutların üzerine taşıyan kişi, bir anda ortadan yok olmuştur.

LOVE BOMBING NEDİR?

Love bombing ifadesini Türkçeye sevgi bombardımanı olarak çevirebiliriz. Bir kişiyi aşırı özen, dikkat ve sevgi gösterileriyle etkileme girişimidir. Bir ilişkinin başlangıcındaki aşk patlamasının işaretlerinden biri, kısa bir süre boyunca yoğun ilgi ve çok hızlı bağlılık için baskı kurmadır. Hem olumlu hem de olumlu amaçlarla gerçekleştirilebilir. Love bombing, en çok narsist kişilik yapısına sahip insanlarca kullanılır. İlgisi dağılınca ortadan kaybolacaktır. Psikologlar aşk bombardımanının da bir istismar döngüsünün olası bir parçası olarak tanımlıyor. 

Ne diyorduk… Ghosting! Ghosting genellikle love bombing sonucu oluşur. Bu nedenle nedenini anlamak veya ghostingle karşılaşıp karşılaşmayacağınızı tahmin etmek çok da kolay değildir. Ancak daha önce böyle bir durum deneyimlediyseniz, çok yeni bir ilişkide aniden gelen ve sizi şaşırtan yüksek sevgi gösterilerinin sonucunun ghostingle sonuçlanacağını tahmin edebilirsiniz.

GHOSTING YAPAN KİŞİYE NASIL DAVRANILMALI?

Mesajlarınız yanıtsız kaldıysa sebebi ‘ghosting’ olabilir. Ancak ghosting yapan kişinin üzerine gitmek anlamsızdır. Hatta ghosting yapan kişi bile bunu neden yaptığını bilmeyebilir. Aslında ghosting yapan kişi için bu durum zor olabilir. Ancak bir insan pek çok nedenden dolayı “ghost” olabilir.

Şişli travesti sizinle olmama/olamama nedenlerini açıklamaya cesareti yoktur, hayatında bir şeyler yolunda gitmiyordur veya sadece bir an heyecan duymuş, o sırada hoşuna gitmiş ve artık ilgisi dağılmıştır.

Ghosting yapan kişi için muhtemelen ilişki aslında ciddi bir yerlere gitmesi için başlamamıştır. Bir ilişki yaşamak, devam etmek isteyen, net bir insan karşısındaki kişiye de açık olur. Oysaki ghosting durumunda karşınızdaki insan mesajlara cevap vermez, aramaz, konuşmaz ve sizi görmezden gelir. Ghosting ile karşılaşan kişi eğer bu kişiye değer vermiş, ileriki zamanlar için hayaller kurmuş, planlar yapmışsa, sonraki ilişkilerinde zorlanabilir, çünkü insanlara güveni azalır.

Ghosting yapan kişiye bu yaptığının nasıl bir şey olduğunu anlatabilmek pek kolay değildir, çünkü “mutlaka” kendi içinde “yerinde” bahaneleri vadır. Zaten ona ulaşmanız çoğu zaman mümkün olamayabilir. Yine de o kişiyle görüşme şansınız olursa eğer kafanızda yer alan soruları ona yöneltme şansınız olur. Ancak bu çözüm olmayabilir. Zira sizinle açık açık konuşma cesareti olan, bu konuda fikir alışverişine açık biri muhtemelen ghosting eylemini de yapmazdı, değil mi?

Ghosting yapan kişinin davranışları genelde kesin sonuçlara dayalıdır. İlişki, formu ne olursa olsun sonlanır. Bu kişiyle en azından yakın bir zaman içinde görüşmek mümkün olmayabilir. Ancak bir gün bir yerde karşılaşabilirsiniz ve o kişi aranızda daha önce hiçbir sorun olmamışçasına normal davranabilir. Davranışlarının sorumluluğunu alamayan biri, konu ile yüzleşmekten ve geçmişe dair bir soru sorarsanız bunu yanıtlamaktan kaçınabilir.

Mert, “Zor bir zamandan geçiyordum ama seninle daha net bir iletişim kurmalıydım. Davranışım hiç adil değildi.” demiş olsa bile hayatında yeni bir kriz olursa, muhtemelen tekrar ortadan kaybolacaktır. Özetle, yelkenleri çabuk suya indirmeyin ve gerçekten çaba sarf edip sarf etmeyeceğini iyi bir şekilde gözlemleyin. Onun için hızlı kararlar almayın, hayatınızı ona göre düzenlemeyin. Zaman, en etkili silahınız. Onu iyi değerlendirin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın