Keyifli Ve Uzun Soluklu İlişkiler

Yaşadığı ilişkilerde kendini mutlu hissedebilen ve ilişkilerini beraberce yürütebilen çiftler oldukça uzun soluklu ilişkiler yaşıyorlar. Bu duruma baktığımızda da beraberce yürütülen bir ilişkinin önemini görebilmeliyiz. Bir partnerin diğerine üstünlüğü zaman zaman işe yarasa bile çoğu zaman olumsuz yaşantıyı arttırıp ilişkinin sonlanmasına sebep olacaktır. Farklı tarzda ilişkiler mesela travestiler ilişkilerinde dahi önem gösterilen karşılıklı ilişki yürütme kavramının önemini görebiliriz. Ona bağlı olan ve karşılıklı tatminin zirvesini yaşamak isteyenler bir travesti ile uzun birliktelik kurabiliyor. Ancak günümüzde herkes bu kadar başarılı birliktelik kurabilmek konusunda gelişmiş değil. Nitekim uzun soluklu birlikteliklerin giderek azaldığı ve gündelik ilişkilerin yoğunlaştığını görmekteyiz. Bunun en belirgin özelliği etrafımızdaki kişiler ya da kendimizdir. İlişkilerden sıkıldığımız ve daha birbirimizi anlayıp tanıyamadan ilişkileri sonlandırıyoruz.

Birlikte olduğumuz partnerimiz ile ciddi ve uzun soluklu bir birliktelik planlıyorsak muhakkak onunla birçok ortak noktada buluşmamız gerekir. Aksi takdirde uzun soluklu bir ilişki yaşamanızın imkanı söz konusu olmayacaktır. Ne kadar partnerimiz ve kendimizi dış etmenlerden soyutlarsak ve birbirimizi anlamaya çalışırsak çok daha uzun bir birliktelik kurarız. Eğer başkalarını ilişkimize ortak olmaya yada karışmasına izin verirsek birlikteliğimiz kısa sürede bitecektir.

Sorunları ile içiçe olan ve kimseyle paylaşamayan paylaştığı takdirde dönüt alamayan hatta hor görülen istanbul travesti bayanlar uzun soluklu ilişkilerde küçümsenemeyecek başarılara imza atıyorlar. Açıksası birçoğumuzun yapamadığı şeyleri gerçekleştirdiklerini söyleyebiliriz. Anlayış ve saygılı olma konusunda bizim ulaşamadığımız noktalara gelmeleri onları ayrı bir konuma getirdiği için belkide uzun soluklu ilişkilerde daha öndedirler. Kendilerine özen gösteren ve en az bir bayan kadar seksi hatta birçok bayana göre seksilik konusunda fark atan beyoğlu travesti bayanların birlikteliklerinde de uzun soluklu olduğunu görebilmekteyiz. En önemli olguları avantaj haline getiren ve saygının ön planda olması gerektiğini düşünenler her zaman bir adım önde oluyorlar. Ancak baktığımızda ülkemizde bu kavramların yerleştiğini söylememiz mümkün değil. Uzun süreler daha mümkün olacak gibi maalesef görünmüyor.

Kendimizi sorgulamalı ve neden uzun birliktelikler kuramadığımızı araştırmalıyız. Bize en uygun kişileri bile bir kalemde silebilmemiz normal mi değil mi analiz etmeliyiz. Saygı ve anlayışla birlikte hoşgörü kavramlarını geliştirip birlikteliklerimizin uzun olmasını sağlayabiliriz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın