Duyguların Paradoksu

Herkes kendi yaşantısı boyunca inişli çıkışlı duygular arasında gidip gelir. Bu durumun varlık ya da yoklukla alakası vardır ancak herkes sabit duygularla yaşamını tamamlamaz. Muhakkak üzgün mutlu ya da bu gibi duyguları yaşar ve sürekli değişkenlik gösteren duygular arasında yaşamını sürdürür. En çok mutlu olanların ya da en çok mutsuz olanların duygularında derinlemesine bir karmaşıklık vardır. Yoğun şekilde bu duyguları aldıkları için yükselişler ve inişlerde olağan olmayan davranışlar sergileyebilirler. Önceden benimsenmiş ve ister istemez kabul edilmiş durumun tam tersi bir anda yaşanırsa bu sıradışı davranışlar olağan karşılanmalıdır.

Çocukluğundan beri bir çerçeveye oturtulmaya çalışılan bireyler bir olgunluk seviyesine ulaştığında ve bağımsızlığını fark ettiğinde daha önce yaşadığı duyguların izlerini taşır. Bu izler halen doğru geliyorsa bu davranışları sürdürmeye aksini anlamışsa tam tersini yapmaya meyil duyar. Seçim olarak travesti ve eşcinsellerin küüklüğünden beri yaşayamadığı hisleri bağımsızlığını hissedince açığa vurduğu ve oturtulmaya çalışılan kalıbın tam tersini sergilediği görülür. Kendileri için katlanılmaz duyguları zorla yaşatıldığını belirten travestiler olabildiğince özgür olmaya ve kendi duygu karmaşalarını yenmenin özgürlüğüne ulaşırlar. Yapılan baskılar ve belki ebeveyn belkide çevredekilerin ters davranışları yüzünden başka yerlere gidip bu duygu karmaşalarını yıkmak isterler. Partnerleri ile daha önce düşledikleri hayalleri gerçekleştirerek doyumsuz zevklere ulaşırlar. Öylesine baskı ve akıl almaz tersliğin içinde en yoğun duygu karmaşasını yaşamalarına rağmen cesaretleri ile seçimlerini devam ettirmeye çalışırlar. Bu yüzdendir ki partnerlerini en yükseğe çıkarıp zevkin doruklarına çıkarırlar.

Kendiine bir ortam sağlayabilmiş istanbul travesti bayanlar duygu karmaşalarını yıkmış ve özgürlüğün verdiği mutluluğu sürmek istiyor ve partnerleri ile düzenli ve önemli birliktelikler kuruyorlar. En fazla mutluluk verici partnerler arasında olan kadıköy travesti bayanlar ise her geçen gün artan talep ile izledikleri yolun doğruluğuna şahit oluyorlar. Şimdiye kadar gördükleri ve asla kabul etmedikleri bu baskılar yüzünden yaşadıkları duygu karmaşasını kırmanın anahtarını bulmuş gözüküyorlar. Verdikleri zevkler ve aldıkları zevkler ile özel anlar yaşayıp partnerlerini memnun edebiliyorlar. Yaşanılan duygu karmaşalarını günümüzde birçok kimseye göre aşmada daha cesaretli gözüküyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın