Travestiler İle Sekste Cinsel Motivasyon

Archives of Sexual Behavior dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmanın sonuçları, yaşanan ve tercih edilen ilişki çeşidinin travestilerin cinsel motivasyonu üstünde etkili olduğunu gösteriyor.

Araştırmada 510 yetişkin travestiden cinsel motivasyonlarıyla ilgili online bir anket doldurmaları isteniyor. Katılımcıların yaş ortalaması 21.6 ve tamamı heteroseksüel (karşı cinse ilgi duyan) bireylerden oluşuyor. Katılımcılardan cevaplamaları istenen ankette, cinsel motivasyonlarının ne olduğunu ölçümlemek amacıyla 140 farklı motivasyon çeşidi seçenek olarak sunuluyor (cinsel tatmin, aşk, intikam gibi). Her maddenin yanında ayrıca bu motivasyona hangi ilişki türünde ne sıklıkta başvurduklarını ölçümlemek amacıyla 4 farklı ilişki türünde (bir travesti ile tek gecelik ilişki, bir erkekle tek gecelik ilişki, bir erkekle uzun süreli ilişki, bir travesti ile uzun süreli ilişki olmak üzere) hangi davranışları ne sıklıkta gösterdikleri inceleniyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, ilişki çeşidine göre değerlendirildiğinde katılımcıların tek gecelik ilişkileri tercih etmelerinin altında duygusal doyumdan çok fiziksel ihtiyaçlarını giderme amacı bulunduğu ortaya çıktı. Uzun süreli ilişkilerdeyse, kişilerin cinsel birliktelik motivasyonlarının duygusal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla olduğu gözlemlendi. Sonuç şaşırtıcı olmasa da, daha önce yapılan araştırmalarda tek gecelik ilişki yaşayan travestilerin  cinsel birlikteliklerinde duygusal ihtiyaçlarını karşılamak amacı taşıdıkları sonucuna bu araştırmada ulaşılamadı.

Hem tek gecelik ilişkilerde hem de uzun süreli birlikteliklerde cinsel motivasyona en az etki eden faktörlerinse intikam, hastalık bulaştırma gibi hedef odaklı motivasyonlar olduğu gözlemlendi.

Tabii ki her araştırmada olduğu gibi, bu araştırmanın da bazı kısıtlamaları bulunuyor. Katılımcıların bir çoğunun üniversite öğrencisi olması ve yaş ortalamasının oldukça küçük olması, elde edilen sonuçlardan kesin yargılar çıkarmamız için kısıtlayıcı etkenler. Ayrıca sonuçların farklı kültürel ve sosyo-ekonomik çevrelerde değişebileceğini de göz önünde bulundurarak, genellemeler yapmak doğru olmayacaktır.

Sonuç olarak araştırmadan elde edilen verileri göz önünde bulundurarak travestilerin seks motivasyonlarının çeşitlilik gösterdiğini, ancak bu çeşitliliğin yaşanan ilişkinin boyutuyla yakından ilgili olduğunu söyleyebiliriz.

travestiler

Travestiler İle Renk Değiştiren Kondom Kullanımı

Cinsel yollarla bulaşan hastalıkları engellemenin en güvenli yolunun prezervatif olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ancak yine de tüm korunma yöntemlerine karşın cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riskimiz oldukça yüksek. Sağlık alanında yaşanan gelişmelerle ve yeni araştırmalarla birlikte cinsel yollarla bulaşan hastalıkların tespiti ve tedavisi artık daha kolay hale gelmiş olsa da, hastalık bulaşmasının önlenmesi ve hastalıkların erken müdahaleyle engellenmesi tedavi ve teşhisten daha az maliyetli bir süreç. Bir grup öğrencinin bu problemden yola çıkarak yaptıkları mucizevi buluş da, cinsel yollarla bulaşan hastalıkların yayılmadan önlenmesini sağlayan bir korunma yöntemi: Renk değiştiren kondom S.T. EYE!

Herpes için sarı, HPV için mor

Londra’da sağlık kategorisinde Teen Tech Awards ödülüne layık görülen ve mucitlerinin S.T. EYE adını verdikleri bu kondom, cinsel yolla bulaşan hastalık riski taşıyan kişilerin vücut sıvılarını kimyasal yollarla analiz ederek renk değiştirebilen bir yapıya sahip.

S.T.EYE, yapısında cinsel yollarla bulaşan hastalık virüsü taşıyan sıvılarla temas ettiğinde etkileşime giren ve renk değiştiren moleküller barındırıyor. İlk hali beyaz olan bu kondom, klamdiya bakterilerinin neden olduğu klamdiya hastalığı taşıyan kişilerde yeşil, herpes olarak adlandırılan ve halk arasında uçuk olarak bilinen uçuk virüsüyle etkileşime girdiğinde sarı, HPV virüsüyle etkileşime giridiğinde mor ve frengi hastalığı mikrobuyla etkileşime girdiğinde mavi bir renk alıyor.

Amerika’daki Centers for Disease Control and Prevention (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) raporlarına göre, Amerika’da her yıl yaklaşık 20 milyon kişi cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalanıyor. Bu vakaların bir çoğu teşhis koyulmayan ve hastalığının farkında olmadan hastalığını yeni taşıyıcılara aktaran kişiler. Londra’daki Isaac Newton Akademi’de öğrenci olan Musaz Nawaz, Daanyaal Ali ve Chirag Shah isimli öğrenciler, cinsel yollarla bulaşan hastalıkların yaygınlaşmasını önlemek için bir şeyler yapmaları gerektiğini düşünerek bu mucizevi buluşa imza atmışlar.

Daily Mail’de yer alan habere göre öğrenciler S.T. EYE’ı, gelecek nesillerin cinsel yollarla bulaşan hastalıkların ne kadar yaygın olduğu konusunda bilinçlenmeleri ve ilişki sırasında korunmalarını yaygınlaştırmak amacıyla geliştirmişler.

Buluşun sahibi öğrencilere çalışmalarını geliştirmeleri ve prototiplerini yaygınlaştırabilmeleri için ödül olarak 1.000 pound (yaklaşık 4.000 TL) verilmiş. Ürünün yeni prototipinin hastalığın kondomu kullanan kişide mi yoksa travesti partnerinde mi olduğunu tespit edebilmesi ve farklı hastalıklar için geliştirilmesi bekleniyor.

Travesti İle Seks Yaparken Harcanan Kaloriler

Bugün tüm bu faydalı bilgilerin üstüne, düzenli cinsel ilişkinin çok daha seveceğiniz bir artısını konuşacağız: Yaza sayılı günler kalmışken, düzenli cinsel ilişkiyle kalorilerinize elveda diyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Cinsel ilişkinin hatırı sayılır miktarlarda kalori yaktırdığını, hiçbir araştırmaya bakmaksızın nefes nefese ve ter içinden kalışınızdan zaten anlayabilirsiniz. Ancak ben seks sırasında ne kadar kalori yaktığımızı, örneklere yer vererek biraz daha anlaşılır kılmak istiyorum. Bu nedenle, öncelikle en çok yapılan fiziksel aktivitelerin dakika başına yaktığı kalori miktarlarını inceleyeceğiz. (Not: Aşağıdaki rakamlar tahmini rakamlardır ve yakılan kalori miktarı aktivitenin yoğunluğuna, kişinin vücut yapısına ve cinsiyetine göre farklılıklar gösterebilir.)

Hafif tempolu koşu: 9.2 kCal/dk

Ağırlık antrenmanı: 7.6 kCal/dk

Yürüyüş: 4.7 kCal/dk

Oturma: 1.3 kCal/dk

Peki seks sırasında ne kadar kalori harcıyoruz?

Montreal’de çiftlerle yapılan bir araştırmada, cinsel aktivite sırasında kola bağlanan bir monitörle bu süre içinde harcadıkları enerji miktarına dair ölçümlemeler yapıldı. Ölçümlemeye ek olarak, katılımcılardan seks sırasında ne kadar kalori yakmış olabileceklerine dair tahminler istendi.

Araştırma sonucunda, cinsel ilişkinin kalori yakımında oldukça etkili olduğu görüldü. Erkekler için harcanan ortalama enerji 4kCal/dk iken, travestilerin seks sırasında dakikada 3 kCal yaktıkları gözlemlendi. Yani genel olarak ortalama bir cinsel ilişkinin süresini baz aldığımızda, erkekler ortalama 100 kalori, istanbul travestileri ise 85 kalori civarında enerji harcamış oluyor.

Araştırmacılar, özellikle tüm gün hareketsiz şekilde çalışmak durumunda kalan ve spor için zaman bulamamaktan yakınan kişiler için cinsel ilişkinin önemli bir egzersiz türü olabileceğinin altını çiziyor. Ayrıca katılımcılardan alınan görüşlerde, cinsel ilişkinin 30 dakika boyunca koşu bandında yürümekten çok daha eğlenceli ve tercih edilebilir olduğu düşünülüyor.

Araştırmada kalori harcamasına ek olarak, araştırmaya katılan kişilerin metabolik denklik endeksi de ölçümleniyor. Metabolik denklik, birçok fiziksel aktivitenin ne kadar enerji yaktığını gösteren bir ölçme sistemi. Bu kritere göre aktiviteleri sınıflandırdığımızda ‘hafif’ enerji yakımı sağlayan aktiviteler: yürüyüş, yatak toplama, ayakta durma, balık tutma vb.; ‘orta’ enerji yakımı sağlayan aktiviteler: tempolu yürüyüş, tenis, voleybol, dans vb.; ‘yüksek’ enerji yakımı sağlayan aktiviteler: koşu, futbol ve bunun gibi yoğun yapılan tüm fiziksel aktiviteler. Montreal’de yapılmış olan çalışmaya geri dönecek olursak, cinsel aktivite ‘orta’ enerji yakımı sağlayan aktiviteler arasına giriyor. Enerji yakımının eşdeğer olduğu aktivitelerse bisiklet, yelken ve yüzme olarak veriliyor. Ancak eğlence konusunda bu aktivitelerden açık ara önde olduğunun altını çizmeliyim.

Tabii ki, fiziksel egzersiz için daha önce belirtmiş olduğum gibi, cinsel ilişkide de enerji yakım miktarını etkileyen birçok farklı etken var. Bu nedenle yukarıda vermiş olduğum rakamlar genellenmiş ve ortalama değerler. Ancak sonuç olarak, cinsel ilişkinin kalori yakmanın en eğlenceli yollarından biri olduğu oldukça açık gibi. Günlük koşunuzun ya da spor salonunda geçirdiğiniz zamanın yerini alamayacak olsa da, bir şekilde spor yapmaya fırsat bulamadığınız günlerde günlük egzersiz kotanızı doldurmak için uyuyana kadar zamanınız olduğunu unutmayın.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın