Olağandışı İlişkiler

Çoğu kişiye göre kendince doğru olan cinsellik kavramı aslında başkalarının hislerini yok saymaktan başka bir şey değildir. Eğer herkesin cinselliğe bakışını normal olarak karşılayabiliyorsak durum farklıdır. Ancak bu algı ne yazık ki ülkemizde halen oturmadı ve travestiler escort bayanlar ya da lezbiyenlere bakış açımız halen eksi yönde. Eskilere göre elbette bir ilerleme sağlandı ancak çoğu kişi halen farklı birlikteliklere saygı duyma konusunda hiç adil davranmıyor. Örneğin travesti bayanlar halen dışlanmakta ve istenmeyen kişiler olarak lanse edilmekteler. Buna hakkımız olmadığını ve onlarında yaşamları olduğu ve saygı duyulması gerektiğini düşünenlerin sayısı oldukça az.

Birlikte olacağımız kişi belki de hiç beklemediğimiz duygular besleyebilir. Onunla kurduğumuz hayaller farklı olabilir ancak o kişi bizimle aynı görüşü paylaşmak zorunda değildir. Kişisel hak ve özgürlük diye herkesin bildiğini sandığı şey aslında herşeyi içine kapsar ve kişiye özel değildir herkes için geçerlidir. Buna gayler travestiler dilenciler her kim olursa olsun dahildir. Öyleyse davranışlarımızda ve düşüncelerimizde değişiklik yapmanın ve herkesin özgürlüğüne saygı duymaktan başka çara olmadığını bilmemizde fayda olacaktır.

Birçok kentte kendine yer bulamayan ve adeta ötelenen bu kimseler istanbul travesti olarak görülebilir. Ancak bu sadece bizim gördüğümüz ve takip edebildiklerimizle sınırlı olandır. Bu şekilde hisseden ve açığa vuramayan birçok insan baskılar yüzünden ülkemizin diğer şehirlerinde de bulunuyor ancak ne yazık ki ya korkudan ya da baskılardan çekindikleri için içlerinde bu duyguları yaşamaya zorlanıyorlar. Dışarıya vuranların aldığı tepkileri bildikleri için korkmaları olağan ve normal .Çünkü özgürlük denen kavramı tam anlamıyla yaşayamadıkları için mutsuz olmaya toplum tarafından itiliyorlar.
Dış ülkelere baktığımızda sıradışı birliktelikler olarak adlandırdığımız ilişkile sıradan ve doğal olarak karşılanmaktadır. Bize göre sıradışı olmasının sebebi ise bizim bu olaylara bakış açımızdır. Artık avrupada çoğu ülke bu ilişkilere onay vermekte hatta evlenmelerine bile izin vermektedir. Sıradışı olan aslında biz diye düşünmeden edemiyoruz. İstediği ile birlikte olma hakkına izin veren avrupa ülkelerimi daha sıradışı yoksa bizmi daha sıradışıyız takdir sizlerin. Özgürlükler hangi konuda olursa olsun kısıtlanıyor ise buna tercihler de dahil orada özgürlükten bahsedilemez.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın