Travestilere Anlayışlı Yaklaşılmalı

Görüşlerimizin saygıya değer olduğunu ve kabul edildiğini görmek için öncelikle karşı tarafın görüşlerine bize yanlış gelse bile anlayış göstererek varabiliriz. Başka türlü düşünen ve bize ters düşen bir düşünceyi anlayışla karşılamaz ve karşıdan anlayış beklersek elbette bir karşılık bulamayız. Sadece tartışmak ve kendi doğrularımızı savunmak bu konuda yeterli olmayacaktır. Karşımızdaki kişinin de kendi yaşantıları ve gördükleri doğrultusunda başka bir düşünceyi savunduğunu görmek sanıldığı kadar zor değildir. Her düşüncenin kendine özgü bir değeri vardır yanlış olsa dahi bu düşünceye inanan ve savunan kişinin haklı gördüğü yerleri düzeltebilir kendi düşüncemize yakınlaştırabiliriz. Zaten amaç karşımızdaki düşünceyi yıkmak ya da yanlış olduğunu göstererek o kişiyi kaybetmek değil onu kendi düşüncemize bir şekilde yaklaştırmak ve onu kazanmak olmalıdır.

Seks konusunda anlayışlı olmak ve partnerimizin isteklerini yerine getirmek gerekli gözüküyorsa bile yapmayı istemediğimiz bir şey ise ona anlayış göstermesi gerektiği konusunda yaklaşmalıyız. Bu sayede partnerimiz de anlayış gösterecek ve bizim yapmak istediğimiz şeylere yaklaşacaktır. Eğer onun savunduğu noktalar bize yakın geliyor ise biz ona yaklaşıp isteklerini severek yerine getirmeyi benimsemiş olacağız.

Genel çerçeve itibarı ile cinsel tercih seçimlerinde anlayışlı olma gerekliliği artık çağımızın gerekliliğidir. Ters gelen şeyler bile artık bilimsel kanıtlar ile gözler önüne konulduğunda kabul etmekten başka çaremiz olmadığını bizlere gösteriyor. Bir travesti ilişkisi önceleri çoğu kişi tarafından kabul edilmiyordu ancak şimdi travestiler topluma entegre olup kabul görüyor ve anlayışla karşılanıyorlar. Onların iç dünyalarında hissettikleri bayan hormonlarının gelişmesi bu tarzı seçmelerinde etkili oluyor. Öyleyse onların başka bir amaç gütmeden bu hisleri yaşamak istemesini kabul etmekten başka bir şey yapmamız mantıklı olmayacaktır. Belki de o hisleri biz hissedecek ve aynı tavırları sergileyenler arasında olacaktık ve kabul edilmemeyi anlamlı bulamayacaktık.

Kendilerine anlayış bekleyen ve yakın geçmişte bu anlayışı bulabilen istanbul travestibayanlar artık çok daha mutlu ve partnerlerini daha fazla mutlu edebiliyorlar. Olduğunca bakımlı ve bayanları dahi kıskandıracak güzelliğe kavuşan taksim travesti bayanlar da yine bu anlayışın gelişmesi sayesinde partnerlerini zevkin doruklarına çıkarabiliyor.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın