Travestilere olan algıları yıkmalı

Eğer insan kendisini hemcinsine yakıştırıyor ve böylelikle zevklere ulaşacağını düşünüyorsa bizim ülkemizde algıları kırması gerekir. Çoğu kişinin yanlış bakış aısıyla bu ilişkilere baktığını düşündüğümüz de ne kadar haksızlığa uğradıklarını fark edebiliriz. İnsanların algısını değiştirebilmek için öncelikle cesaretli olmak ve korkmadan ilerlemek gerekir. Zevk alınmak istenen yol bu ise bu yolda ilerlerken başkalarının düşüncelerini önemsememek gerekir. Şartlar her ne kadar zor her ne kadar engebeli ise yine de bu algıyı kırmak mümkündür. İnsanlar kendi ilişkilerine bakmalı ve kendi ilişkilerini sorgulamalıdır. Bu yüzden ülkemizde bu ilişkilerin önü halen tam anlamıyla açılmış durumda değildir. Elbette eskiye göre gelişmeler kaydedilmiştir ve bu gelişmeler küçük sayılamaz ancak halen çoğu kişinin sanki kendi ilişkisi gibi başkalarının ilişkisine karışıyor olması üzücüdür. İlgilendiren bir durum yok ise insanlar kendileri ve kendi partnerleriyle ilgilenmelidir. Birisini travesti olduğu için ya da birisini travestiler ile vakit geçirdiği için küçümsemek kimseye düşmez. Eğer o kişilerin zevk alma şekli bu ise saygı duymaktan başka yapacak bir şey yoktur.

Korkmadan cesaretle algıları kırmak isteyenler arasına girenler aynı zaman da büyük zevkler de almaktadır. Çünkü ait oldukları partner ile cinsel ilişkilerini gerçekleştirmektedirler. Böyle hissedenlerin başka düşüncelere boyun eğmesi hiçbir fayda getirmiyor.

En çok büyük şehirlerde bulunan ve kendilerine göre bir partner kitlesi olan travestileri yıllarca ne kadar ezmeye çalıştılarsa onların tepkileri ile karşılaştılar. Bir zamanlar istanbul travesti bayanlarımn medya aracılığıyla linç edilmeye çalışıldığını çoğu kimse bilmez ve taksim travesti bayanların neredeyse yok sayılmaya çalışıldığını kimse dile getirmez. Ancak bunlar ülkemiz için acı gerçeklerdir. İstenmeyen bir durum var ise yorum yapmamak gerekir çünkü herkes istediği seksi istediğiyle yapma özgrlüğüne kavuşmalıdır. Böyle devam ettiği sürece daha ileriye gitmemiz ve cinsel sorunların azalması  daha çok uzun seneler beklemede kalacaktır. İşte bu nedenler ile algıları kırmak ve kendi işimize odaklanmamız gerekir Kimsenin zevki yüzünden yargılanmaması özgürce istediği hayalleri yaşaması gerekir. Bu rahatlık sağlanırsa çok daha özgürlük ve rahatlık gelecek cinsel sorunlar da azalacaktır.