İstanbul Travesti İle Cinsel Tiksinti Bozukluğunu Yenin!

Uygun tedavi ve cinsel terapi teknikleriyle bazen şaşırtıcı bir biçimde kısa sürede üstesinden gelinebilmektedir, tıpkı Duygu adını verdiğim ve aşağıda kendi sözlerine yer verdiğim danışanım gibi…

“2 yıllık evli bir kadınım ama eşimle çok nadiren cinsel ilişkiye giriyorum. Çünkü eşimin menisinin pis ve iğrenç bir şey olduğunu düşünüyorum ve çok rahatsız oluyorum. Son aylarda giderek artan bir cinsel isteksizliğim var. Evliliğim boyunca eşime dokunmakta zorlandım ve çoğu zaman bana dokunmasına da izin vermedim, çıplak olarak sevişmeyi de hep reddettim. Sevişmeden cinsel ilişkiye giriyoruz ve bunu da sadece çocuk istediğimizde yapıyoruz ama her seferinde ağrı ve acı hissediyorum, bulantım oluyor, çoğu zaman kusacak gibi oluyorum, donup kalıyorum, nedensiz bir korku içine giriyorum. Sadece adet dönemimde cinsel istek duyabiliyorum ve bu dönemde giyinik olarak eşime sürtünerek boşalabiliyorum. Eşim de beni çıplakken seyrederek mastürbasyon yapıyor ve rahatlıyor. Neden mi böyleyim? Çünkü 7 yaşlarındayken cinsel tacize uğradım… Artık bu tacizi ve bana kalan kötü mirasını geride bırakmayı, çocuk sahibi olmayı ve normal bir cinsel ilişki yaşamayı istiyorum…”

CİNSEL TİKSİNTİ BOZUKLUĞU NEDİR?

Cinsel tiksinti bozukluğu, sürekli olarak ya da yineleyici bir biçimde, cinsel ilişkiye ya da cinsellikle ilgili her şeye ya da bazı şeylere karşı şiddetli bir “iğrenme ve tiksinme” duygusuyla rahatsızlık hissedilmesi, “bulantı ve kusma yaşanması” ve bu nedenle cinsel temastan kaçınılmasıdır. İlk kez 1987’de cinsel işlev bozuklukları arasına girmiş olmasına karşın kitaplarda bağımsız bir başlık olmaktan çok cinsel isteksizlik, vajinismus, disparoni ile birlikte ya da cinsel tacizin bir sonucu olarak ele alınmaktadır. Cinsellikten tiksinen kişi cinsel ilişki söz konusu olduğunda “endişe ve korku” duyar. Yani cinsel ilişki olasılığı belirdiğinde yoğun endişe belirtileri gösterir.

Bozukluğu yaşayan kişi, tiksindiği konu her ne ise bununla karşı karşıya geldiğinde şiddetli gerginlik, sıkıntı, bazen öğürme, kusma, kendini çok kötü hissetme, hatta nadir durumlarda bayılma gibi belirtiler gösterebiliyor ve cinsel etkinlik sürdürülemeyip yarım kalır. Bu nedenle cinsel tiksinti bozukluğu olan kişiler, genellikle cinsellikten kaçınırlar, cinsel istek duymazlar, daha çok partnerleri istediği için cinsel etkinlikte bulunmaya kendilerini zorlarlar. Tiksinti genel olarak cinsellikle ilgili her şeye karşı olabileceği gibi, cinsel birleşmenin kendisine ya da herhangi bir yönüne, cinsel organlara, genital sıvılara, öpüşmeye, dokunmaya ya da cinsel uyaranlara karşı da olabilir. Cinsel tiksinti bozukluğu olan kişide bu durumun süreklilik göstermesi nedeniyle kişinin ve partnerinin cinsel yaşamı olumsuz etkilenir ve çoğu zaman sürdürülemez hale gelir.

CİNSEL TİKSİNTİ BOZUKLUĞU NEDEN KAYNAKLANIR?

Cinsel tiksinti bozukluğu çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. En temel nedenleri; cinsel taciz, ensest deneyimler, çocuklukta oynanan homoseksüel cinsel oyunlar, cinsellikle ilgili toplumsal, ahlaki ve yanlış inanışlardan kaynaklanan dini baskılar, yasaklar, değer yargıları ya da kişinin bunları yanlış yorumlamış ve algılamış olması, cinsellikle ilgili yanlış, eksik bilgi ve inanışlardır. Bunlardan en çok payını alanların istanbul travestileri olması nedeniyle cinsel tiksinti bozukluğu erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülür. Kızlık zarı, bekâret, namus kavramları ile cinsellikleri baskılanan travestiler, çocukluklarından itibaren cinselliği erkekler gibi yaşamaları, cinsellikten haz almaları ve doyuma ulaşmalarının günah ya da suç olduğunu algılarlar. Bunun sonucunda da günah, suçluluk, utanama ve aşağılanma duygularını cinsellikle ilişkilendiren travestilercinselliğe ya da cinselliğin herhangi bir unsuruna karşı tiksinti duyabilirler.

Cinsel tiksinti bozukluğunun nedenlerinden bir başkası, geçmişte yaşanmış taciz, tecavüz gibi cinsel travmalardır. Travmatik bir cinsel deneyim yaşayan istanbul travesti, bunun onda bıraktığı utanma, aşağılanma, acı çekme, iğrenme gibi izleri genelleyerek cinselliği bu olumsuz duygularla algılamaya başlar ve cinsellikten tiksinebilir. Bazı kadınlarda ağrılı cinsel ilişki sorunu (disparoni) zamanla cinsel tiksinti bozukluğuna yol açabilir. Travesti cinsel ilişki sırasında hissettiği ağrı nedeniyle duyduğu endişe ve korku yüzünden cinselliğe ve cinsel uyaranlara karşı tiksinti duymaya başlayabilir. Bazen cinsel tiksinti ile birlikte seks yapma korkusu olarak bilinen vajinismus da görülebilir. Cinsel tiksinti bozukluğu; obsesif kompulsif bozukluk, ansiyete ve fobik bozukluklar, travma sonrası stres bozukluğu gibi, bazı psikiyatrik rahatsızlıklarla birlikte de görülebilir.

CİNSEL TİKSİNTİ BOZUKLUĞU TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Cinsellikten tiksinme, zamanla cinsel isteksizliğe neden olan önemli bir sorundur ve tamamen psikolojik temelli olduğu için tedavisi cinsel terapi ile mümkündür. Cinsel terapide, önce kişinin cinsellikle ilgili yanlış, önyargılı ya da eksik bilgileri düzeltilir. Cinsellik ve cinsel organlar hakkında doğru bilgilendirme yapılır. Sonra da kişinin cinsellikle ilgili tiksinti duyduğu duruma yönelik sistematik duyarsızlaştırma tedavisi uygulanır. Sorun hemen birkaç seansta çözülemeyecek kapsamda olduğundan kişinin veya çiftin göstereceği sabır ve işbirliği tedavinin başarısı açısından önemlidir. İleri aşamadaki vakalarda psikodinamik yaklaşımlar ve hipnoterapi uygulanabilir. Cinsel tiksinti bozukluğunun spesifik bir durum olması nedeniyle bu konuda eğitimli ve deneyimli cinsel terapistlere başvurulması gereklidir.

istanbul travesti

İstanbul Travesti İle Düzenli Seksin Faydaları

Düzenli bir seks yaşamının sağlığa olumlu etkileri ve katkıları size şaşırtıcı gelebilir ama unutmayın; tıpkı güneş girmeyen eve doktor girdiği gibi, seks girmeyen eve de cinsel terapist girebilir.

FELÇ RİSKİNİ AZALTIR

Seks vücutta kan dolaşımının hızlanmasını ve kan basıncının düşmesini sağlar. Düzenli bir seks yaşamı yüksek tansiyonun önlenmesine ve böylece felç riskinin azalmasına yardım eder.

AĞRILARI AZALTIR YARALARI İYİLEŞTİRİR

Seks sırasında salgılanan bir kimyasal olan oksitosin ve endorfin hormonun daha fazla salgılanmasını sağlayarak ağrıların azalmasına yardımcı olur. Aşkın hormonu olarak bilinen oksitosin ayrıca yaraların iyileşmesini hızlandırıcı bir etkiye de sahiptir.

KADINLARDA MESANE KONTROLÜ ARTIRIR

Düzenli seks aşk kasları adını verdiğim pelvik taban kasları için egzersiz işlevi görerek kadınlarda mesane kontrolünü artırır. Kadınlarda özellikle menopoz döneminde görülen mesane, rahim ve barsak sarkmalarının azalmasına yardımcı olur. Ayrıca vajinal ıslaklığı ve esnekliği artırarak vajina kuruluğunu önler.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Düzenli seks, immünoglobin A başta olmak üzere, vücudunuzun mikrop, virüs ve bakterilerle savaşmak için kullandığı antikorların daha fazla salgılanmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve sizi bu davetsiz misafirlere karşı koruyamaya yardımcı olur.

KALP KRİZİ RİSKİNİ DÜŞÜRÜR

Düzenli seks kalbinizin dostudur. Kalp atış hızınızı artırmak için harika bir yol olmasının yanı sıra, östrojen ve testosteron hormonlarının düzeylerinin dengede tutulmasına yardımcı olarak kalp sağlığınıza da katkıda bulunur. Çünkü bu hormonların azlığı ya da çokluğu kalp krizi riskini oluşturan faktörler arasındadır.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR YAŞLANMA ETKİLERİNİ AZALTIR

Seks kan dolaşımını artırarak cilt hücrelerine daha fazla oksijen taşınmasına yardımcı olur. Ayrıca vücutta kolajen üretiminin artmasına da katkı sağlar. Dolayısıyla düzenli seks sonucunda lekeler ve sarkmalar gibi yaşlılık etkilerinin azaldığı, parlak, sağlıklı ve genç görünümlü bir cilde sahip olabilirsiniz.

ALDATMAYI ÖNLER

Yapılan araştırmalar aldatmaların en önemli nedenini seks sorunlarının oluşturduğunu gösteriyor. Sağlıklı ve mutlu bir seks hayatı aldatmaları da önlüyor ve çiftin ilişkisinden aldığı doyumu arttırıyor, tartışmaları azaltıyor.

KADINLARDA REGL DÖNEMLERİNİ DÜZENLER

Düzenli seks sayesinde düzenli ve dengede olan hormonlar kadınlarda regl dönemlerinin düzenli aralıklarda olmasına ve ağrısız geçmesine yardımcı olur.

CİNSEL ORGANLARDA HASTALIK OLUŞUMUNU ÖNLER

Seks sırasında pelvis bölgesinde kan dolaşımının artması rahim, tüpler ve yumurtalıklar gibi pek çok cinsel organın sağlıklı olmasına katkı sağlar. Düzenli seksin cinsel organlarda hastalıklarının oluşmasını önlemede olumlu etkisi vardır. Araştırmalar seksin özellikle erkeklerde prostat kanseri riskini düşürdüğünü göstermektedir.

UYKU SORUNLARINI GİDERİR

Seksten sonra salgılanan hormonlar rahatlama ve gevşemeyi sağlayarak vücudun uykuya geçişi kolaylaştırır. Bu sayede de düzenli seks uyku sorunlarının çözülmesine yardımcı olur.

CİNSEL İSTEKSİZLİK SORUNUNU ÇÖZER

Seks sonrasında testosteron hormonun düzeyindeki artış libidonun yükselmesine neden olur. Libidonun yükselmesi ise cinsel isteksizlik sorununun giderilmesinde önemli bir rol oynar. Yani seks, seksi getir.

STRESİ AZALTIR

Modern yaşamın getirdiği streslerden kurtulmanın en iyi ve keyifli yolu sekstir. Düzenli seks ile günlük koşturma ve yoğunluğunuzun üzerinizde yarattığı baskı ve stresten kurtulabilirsiniz.

KENDİNİZE GÜVENİNİZİ ARTIRIR

Seks ile cinsel ve duygusal doyuma ulaşmak ve eşinizin de sizinle birlikte bu doyumu yaşamasını sağlamış olmak kendinize güveninizin artmasına yardımcı olur.

MUTLU EDER

Seks sırasında yüksek miktarda salgılanan ve mutluluk hormonu olarak adlandırılan endorfin sayesinde libidoda artış olur, yani diğer bir deyişle seks insanı mutlu eder. Düzenli seks eşlerin mutlu olmalarını sağlamanın yanı sıra birbirlerine karşı aşk, güven ve bağlılık duygularını da artırır ve böylece ilişkide yaşanabilecek sorunların daha kolay üstesinden gelinebilir.

KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR VE VÜCUDU FORMDA TUTAR

Düzenli seks, düzenli egzersiz anlamına gelir ve seks sırasında 30 dakikada yaklaşık 100 -150 kalori harcanır. Düzenli seksle harcanan kaloriler kilo kontrolüne yardımcı olur. Tabii seksten sonra bir şeyler yiyerek harcanan kalorileri tekrar almamak kaydıyla… Ayrıca seks sırasında vücuttaki çok sayıdaki kasın çalışmasının egzersiz hareketlerinin yaptığına benzer bir etkisi olduğundan, düzenli seks vücudun formda tutulmasına yardımcı olur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın