İstanbul Travestileri İçin Diyet Öncesi Tavsiyeler

Diyet yapıldığı halde kilo verilememesinin ya da kilo kaybının durma noktasına gelmesinin tıbbi sebepleri olabileceğini ve nedenlerinin araştırılması gerektiğini vurgulayan Uzm. Baygut; buna yol açabilecek bazı sebepler hakkında da bilgi verdi.

Doğru olmayan beslenme uygulamaları
Bir diyet sizi aç bırakıyorsa o diyet doğru diyet değildir. Çok düşük kalorili diyetler vücudumuzdan yağ dokusu ile beraber fazla miktarda kas dokusu kaybına da yol açarlar. Gün içerisinde enerjiyi en fazla harcayan, kaslarımızdır. Kas kaybı ile beraber metabolizma hızınız yavaşlar ve kilo kaybına karşı bir direnç oluşur, hatta eskisinden fazla kilo alınabilir.

Psikolojik problemler bulunması ve aşırı stres hali
Psikolojik problemleriniz ya da aşırı stresli bir yaşantınız varsa, kilo verme konusunda başarısız olma ihtimaliniz artar. Bu problemler için kullanılan bazı ilaçlar da, yan etki olarak kilo artışına yol açabilir.

Kişinin düzenli ve kendisine uygun bir egzersiz yapmaması
Kilo kaybı, travesti günlük aldığı kaloriden daha fazla kalori yakmasıyla olur. Bunu da, uygun bir beslenme programına ilave edilen egzersizlerle daha kolay sağlarız. Aynı zamanda yapılan egzersizler, kas kitlenizin korunmasını sağlar ve metabolizma hızınızın azalması engellenmiş olur.

Aileniz ve çevrenizden yeterli desteği alamamak
Kilo vermeye karar vermek sizin için en önemli adımdır. Bu adımı atarken ailenize ve çevrenizde beraber olduğunuz herkese söylemelisiniz. Onlardan size destek olmalarını ve gerektiğinde sizi uyarmalarını isteyin.

Fazla kiloya sebep olabilen bir hastalığınızın bulunması
Bir doktora danışmadan, kendi kendine yapılan diyetler belli bir süre sonra başarısızlıkla sonuçlanabilir. Farkında olmadığınız bir tiroid hastalığı, gizli şeker ya da insülin direnci, böbreküstü bezlerinin fazla çalışması, polikistik over sendromu gibi durumlar kilo verememenizin tıbbi sebepleri olabilir. Bu tür hastalıklar, her yaşta ortaya çıkabileceği için kilo vermekte zorlandığınızda ya da kilo vermeniz durduğunda bu hastalıkların bir uzman hekim tarafından araştırılması gerekir.

İstanbul Travestileri Haftada Bir kilo Verin!

Yazla birlikte kilo verme telaşına kapılıp da kendinizi sıkıcı ve sürdürülemez programlara mahkum etmeyin. Unutmayın geçici bir süreliğine yapılan çok sıkı diyetler, sonrasında sizin çok daha fazla kilo almanıza neden olur.

Kalori saymak yerine beslenmeyi öğrenmek ve yaşam tarzınızda ufak değişiklikler yaparak kalıcı çözümler bulmak, hayatınız için en doğru seçim olur.

Kilo vermek bir matematik hesabıdır. Kilo vermek demek; alınan kalorinin, harcanan kaloriden az olması demektir. Vücudun 1 kilogram vermesi demek, 7000 kalori harcamak demektir. Aynı şekilde 1 kilogram aldığınızda da fazladan 7000 kalori almış oluyorsunuz. Peki, 1 haftada beslenmenizde neleri azaltarak 7000 kalori kaybedebilirsiniz?

Sabahları hızlı evden çıkmak zorunda kaldığınız ve kahvaltı edemediğiniz için dışarıdan aldığınız poğaçaları kaldırıp, onun yerine 1 dilim ekmeğin arasına 1 dilim peynir koyup yeseniz, günde en az 150 kalori kazanırsınız. Böylece haftada 1050 kalori kazancınız olur.

Her gün eve geldiğinizde rahatlamak için içtiğiniz 2 kadeh şarabı ya da 2 şişe birayı, 1 kadehe düşürerek 100 kalori kazanırsınız. Haftada 700 kalori.

Dışarıda yediğiniz salatayı sossuz isteyip, kendiniz zeytinyağı ve limon koyarak en az 100 kalori kar edersiniz. Bu da size haftada 700 kalori kazandırır.

Her gün içtiğiniz kahve ve çayınıza attığınız 5 şekeri keserek, haftada 35 şekerden aldığınız 700 kaloriyi almazsınız.

Her gün farkında olmadan ya da ikram edildiği için ayıp olmasın diye yediğiniz, 2 kare çikolatayı yemezseniz 50 kalori, haftada 350 kalori kazanırsınız.

Yemeklerin yanında iyi gidiyor diye içtiğiniz, hiçbir besin içeriği olmayan bir bardak asitli içeceği içmezseniz ya da kalorisiz olan içecekleri tercih ederseniz, haftada 700 kalori de böyle kazanırsınız.

Öğlen yemeklerinde yediğiniz, 1 kase çorba ve 4 yemek kaşığı pilavdan birini tercih ederek, yaklaşık 200 kalori kazanırsınız. Tercihinizi çorbadan yana yapmanızı da tavsiye ederim. Çünkü çorbalar hem tok tutarlar hem de sindirim sistemini rahatlatırlar. Öğünlerde yaptığınız bu tercih, size haftada 1400 kalori kazandırmış olur.

Her tür tatlıyı severim ve her gün yerim diyen biriyseniz, bir dilim pasta veya baklava yerine sütlü bir tatlıyı tercih etmeniz, size yaklaşık 200 kalori kazandırır. Bu da haftada sizin 1400 kalori az almanızı sağlar.

Sadece bunlara dikkat ederek, 1 haftada yaklaşık 7000 kalori az aldınız. Ve böylece 1 kilogram verdiniz. Şimdi düşünün! Bunları yapmak çok mu zor? Sadece yediklerinizin farkında olarak, küçük tercih değişiklikleri yaparak bir kilo verebiliyorsanız, vermek istediğiniz tüm kilolardan biraz daha dikkat ve sabırla kurtulabilirsiniz.

istanbul travestileri

Muz Diyetiyle Kilo Verin!

Bu diyet öncelikle Japonya’da başladı. Bir eczacı olan Hitoshi Watanabe’nin tavsiyeleriyle oluşturulan diyet listesinin odağında kahvaltı bulunuyor.

Sadece muz ve ılık suyun olduğu kahvaltı günün geri kalanı için esneklik sağlıyor. Örneğin dondurma, tatlı ve et yemekleri yiyebilirsiniz. Fakat akşam yemeğinden sonra tatlı kesinlikle yasak.

Kesinlikle dikkat etmeniz gereken bir nokta da suyu daima oda sıcaklığında tüketmek…

Peki muz nasıl kilo verdiriyor?
Bu konuda birkaç teori var. Sindirimi hızlandıran enzimler salgılayan muz bağırsak hareketlerini düzenlediğinden kalori birikimini engelliyor. Bir diğer teori ise yağ yakılmasını hızlandırıyor olması… İçinde bulunan lif bir muzun 2-3 gramına denk geliyor. Bu da önemli bir orandır.

Bu diyetin en önemli özelliklerinden biri de ara öğünlere ihtiyaç duyulmamasıdır. Sağlıklı beslenme için 20:00′dan sonra bir şey tüketmemeye, hatta su bile içmemeye çalışın.

Diyetiniz uygun bir fitness programıyla destekleyebilirsiniz.

Ayda 3 Kilo Verin!

İstanbul travestileri mutfakta geçirdikleri süre içinde sık sık atıştırmaktan ve kabul günlerinde tatlı ile hamur işlerini fazla yemekten şikayet ediyorlar. Bunu önlemenin en ideal yolu sağlıklı beslenmek. Günlük beslenme programı dengeli gıdalardan ve altı ayrı küçük öğünden oluşursa bu tür gereksiz atıştırmazlar olmaz.

Her şeyi yiyerek hem kilo verip, hem de sağlık kazanabilirsiniz. Bunu yanı sıra günde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Ağzınıza attığınız her lokmayı uzun uzun çiğnemeye de özen gösterin.

Günlük 1600 kalori içeren bu diyeti uygularken çikolata, dondurma ve bisküvi ya da tart gibi keyif veren gıdalardan ödün vermiyorsunuz ancak miktara dikkat etmeniz şartıyla. Ayda 1 ile 3 kilo kadar verebilirsiniz. Eğer daha fazla kilo vermek istiyorsanız günlük ekmek miktarını iki dilime indirip, tatlı ve çikolata yerine yoğurt ve meyve yemelisiniz.

Pazartesi

Kahvaltı: 1 bardak (250 gr) light süt, 2 dilim kızarmış ekmek

Ara: 1 muz

Öğle: 30 gr haşlanmış tavuk göğüs eti, 30 gr beyaz peynir, 1 domates, 2 siyah zeytin, 3 dal maydanoz, 1 çay kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış 60 gr makarna; 300 gr limonlu karışık meyve salatası.

İkindi: 1 dilim kavun

Akşam: 1 domates, 30 gr ton balığı konservesi ve 60 gr pirinçle hazırlanmış pilav; 1 domates ilaveli150 gr roka salatası, 2 dilim kepekli ekmek.

Gece: 125 gr meyve ilaveli light yoğurt

Salı

Kahvaltı: 1 çay kaşığı bal ve 30 gr yulaf ezmesi ilaveli 1 bardak light süt

Ara: 125 gr meyve ilaveli yoğurt

Öğle: 3 domates ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ile haşlanmış 300 gr taze fasulye, 1 katı yumurta, 2 dilim ekmek

İkindi: 2 şeftali

Akşam: 2 domates, 3 dal dereotu ilaveli 60 gr makarna, 1 çay kaşığı zeytinyağı ilaveli 200 gr ızgara sebze

Gece: 120 gr dondurma

Çarşamba

Sabah: 1 bardak (250 gr) light süt, 1 çay kaşığı bal, 2 dilim kızarmış ekmek

Ara: 3-4 kayısı

Öğle: 120 gr ızgara et, 3 haşlanmış patates

İkindi: 1 elma

Akşam: 100 gr soya fasulyesi, 60 gr havuç, 80 gr kabak, soğan ve nohut ilaveli karışık baklagil haşlama, 2 dilim kepekli ekmek

Gece: 50 gr sade çikolata

Perşembe

Sabah: Elma, havuç ve salatalık karışımı 1 bardak meyve suyu; 1 fincan çay veya kahve

Ara: 70 gr meyveli tart

Öğle: 3 domates, 3 dal dereotu, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 60 gr pirinç ilaveli pilav, limon suyu ilaveli roka salatası, 1 dilim ekmek

İkindi: 1 muz

Akşam: 150 gr ızgara balık, 1 çay kaşığı zeytinyağı ilaveli haşlanmış 2 patates, 1 dilim kepekli ekmek

Gece: 125 gr meyve ilaveli yoğurt

Cuma

Sabah: 1 çay kaşığı reçel, 2 dilim kızarmış ekmek, 1 bardak taze meyve suyu (elma, portakal veya havuç suyu olabilir)

Ara: 1 kase meyve ilaveli light yoğurt

Öğle: 50 gr haşlama et ve 4 dal maydanoz ilaveli 60 gr makarna, limonlu 200 gr yeşil salata

İkindi: 2 şeftali

Akşam: 100 gr beyaz peynir; 3 domates, 2 soğan, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve limon suyu ile hazırlanmış salata; 2 dilim kepekli ekmek

Gece: 50 gr sade çikolata

Cumartesi

Sabah: 1 bardak light süt, 3-4 diyet bisküvi

Ara: Elma, erik ve armut karışımı meyve suyu

Öğle: 1 kabak, 1 domates ve 25 gr tavuk eti ilaveli 60 gr makarna, 1 çay kaşığı zeytinyağı ilaveli 200 gr ızgara sebze, 2 dilim ekmek

İkindi: 3 kayısı

Akşam: 120 gr ızgara balık, 1 çay kaşığı zeytinyağı ilaveli haşlanmış 2 patates

Gece: 125 gr meyve ilaveli yoğurt

Pazar

Sabah: Müsli ilaveli 125 gr süzme yoğurt, 1 su bardağı (250 gr) taze meyve suyu

Ara: 1 muz

Öğle: 120 gr ızgara et; 1 domates, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 130 gr roka ilaveli salata

İkindi: 2 top meyveli dondurma

Akşam: 1 küçük sade pizza

Gece: 2-3 incir

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın