Travesti Tercihin Nedenleri

Zevk alabilmek ve mutlu olabilmek adına bakırköy travesti partnerleri tercih edenlerin değişkenlik göstermesindeki etkenleri de bazı çalışmalar ile açıklamak mümkündür. Sadece sıradan kişilerin değil birçok deneyimli ve herkes tarafından kabul edilen bireylerin de bu tercihi yapması onların hislerini ve daha önceki yaşantılarını gösterir. Nedeni ise sadece sıradan kişilerin tercih etmesine bağlı olarak yıllarca bu gözle bakılan kişilerin arasına artık özgürce bu ilişkiyi benimseyen bir çok tanıdık ve ünlü kişilerin katılmasıdır. Bunu açıkça dile getirebilmek yıllar boyu cearet gerektiriyordu ve saklayanların günümüzde biraz olsun rahat davranabilmesi sayesinde ortaya çıkartıldı.

Yine istanbul travesti bayanların seçilme oranına bakıldığında her geçen gün yükselme gözleniyor ise onlar ile ilişki yaşamak isteyenlerin hissettikleri ve yaşadıklarına bakmak gerekir. Önceden olduğu gibi sebeplerini bakmadan anlamadan yargılamak yerine, onların arasına katılan bu kişiler toplumsal bakış açısınıda değiştirme yönünde etkili oldular. Sadece cinsel seçim yönünden insanları yargılamak yerine onların gerçek sebeplerini araştırmak ve saygı göstermek bilinçli davranan bireyide karşımıza koyar.

Bilinç altına yerleşen ve sebepsiz gibi görünen davranışların sebeplerini anlamaya çalışmak gerekir. Anlık bir reflex gibi görünseler bile muhakkak bir sebebe dayanan cinsel dürtüler yıllardır araştırılmakta ve en yeni bilgiler ile güncellenmektedir. Bazı kimselerin travestiler tercih etmesi halen toplum açısından anlamsız görülse bile yapılan araştırmaların bunu anlamlı bir davranış olabileceğini sergiler nitelik taşıyor.

Kendisini travesti bayanlar ile daha mutlu hisseden bireylerin aslında onları tetikleyen yaşantılar geçirmiş olması ve özellikle bu hisleri en derinliklerinde hissetmeleri etkili neden olarak ortaya koyuyor. Daha açık söylemek gerekirse birçok kişinin anlamsız bulduğu bu ilişkilerin araştırma sonuçları aslında onların olağan bir davranış olduğunu ve olağan şekilde karşılanmakta haklı olduklarını gösteriyor. Bunu kabul edip etmemekte elbette bir özgürlük vardır ancak saygı duyulması gereken noktada istenilen saygının gösterilmemesi kaygı vericidir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın